Danie kebab należy do bardzo popularnych, jeżeli chodzi o potrawy, jakie można zjeść szybko i w biegu. Chociaż pamiętajcie o tym, że trzeba dobrze wszystko gryźć i przełykać, ponieważ jedzenie w biegu również może zaszkodzić. W każdym razie po kebab sięgamy zawsze wtedy, kiedy mamy ochotę zjeść coś zupełnie innego, co nie jest związane z domową kuchnią.
Gdzie zjeść ? To już zależy od naszych preferencji smakowych, jak również gustów. Każdy z nas lubi coś innego. Często bywa nawet tak, że odrzucamy pewne potrawy, ponieważ nie smakują nam poszczególne przyprawy. Tak bywa również w przypadku kebabów. W Krakowie, który jest stolicą Małopolski znaleźć można bez problemu wiele fantastycznych knajpek, gdzie można kupić kebaba na cienkim cieście lub w bułce. Do zamówienia są również mięsa wołowe, drobiowe, baranie. Smakosze tego tureckiego dania bardzo często wybierają mięsa mieszane, dzięki czemu mogą cieszyć się jego wyjątkowym smakiem i aromatem. Do kebaba można wybrać poszczególne surówki. Ważne, żeby surówki były świeże, dzięki czemu całe danie jest jeszcze bardziej wyjątkowe. Takie wersje dania są idealne dla osób, które chcą zjeść treściwego, jednak nie mają czasu na to, żeby zatrzymać się na dłużej.
Często oferowane są również kebaby w pudełkach razem z frytkami. Takie danie również można chwycić w ręce i iść dalej załatwiać swoje sprawy, po drodze zjadając pożywne danie. Jeżeli ktoś ma więcej czasu, to w niektórych lokalach do wyboru ma kebab podawany na talerzu jako cały zestaw obiadowy. To również fantastyczny pomysł na to, aby zjeść dobry posiłek.